Vásároljunk a wish-ről 55-65%-os kedvezménnyel


Bevezető

Első körben leírnám miről is van szó. Van egy Wish nevezű oldal (www.wish.com), ahol olcsó többnyire Kínából érkező árut lehet vásárolni.
Az áruk többsége 3-5 hét alatt ér ide, köszönhetően a magyar postának.
A weboldalnak van egy applikációja, melyen úgynevezett promóciós kódokkal érhetünk még el nagyobb kedvezményt. Van ugyan ami weboldalon is megadható, de sok olyan kód van amit csak az alkalmazáson belül lehet érvényesíteni.
Illetve van egy olyan amit az első vásárásnál lehet megadni és csak az alkalmazásban, ez lehet akár 50% kedvezmény is, de véletlenszerűen adja 5-50% között 5-ös lépcsőkben.
Ezt a részt fogjuk kihasználni, ugyanis regisztráció után és az alkalmazás letöltése után van egy olyan menüpont, hogy küldj és kapj 50% kedvezményt. Ez első körben jól is hangzik, de nézzük hogy mikor tudunk vele élni.
Csak első vásárlásnál és az adott mobil eszközön csak 1 fiók esetén. Tehát ha van egy tábla gépünk és elhasználjuk egy fiók alól, akkor már másiknál szólni fog, hogy nem első vásárló vagy.

Kell egy google fiók

Szükségünk lesz a regisztráció és a google play áruház elérése miatt egy gmail címre, ezt a google.com gmail linkjén pár egyszerű lépéssel megtehetjük. Természetesen nem szükséges valós adatokat megadnunk, ezért nyugodtan bízzuk a fantázinánkra a nevet és jelszót, csak írjuk fel.

Ha sokat és gyakran regisztrálunk, akkor egy idő után már csak telefonszámos megerősítés után enged regisztrálni. Erre jól jön egy cookie törlés és egy böngészési előzmény törlés. Vagy egyszerűen csak töltünk le egy ccleaner -t és lefuttatjuk.
De igazából megadhatjuk a saját telefonszámunkat is, mert csak egy sms kódot küldenek a telefonra. Ha azt beírjuk a regisztrálásnál már el is készül a fiók.

Kellene egy mobil eszköz

Természetesen nem az a cél, hogy elmenjünk a boltba egy új telefonért vagy táblagépért, hanem töltsünk le egy programot, amivel tudunk emulálni egy androidos táblagépet.
A legjobb, ami most elérhető és egyszerű telepíteni, beállítani, használni az nem más mint a www.bluestacks.com-on található Bluestacks 4 nevezetű program.
Itt ezt fogjuk taglani, de természetesen létezik sok féle emulátor, amivel ugyanígy működik. Pl Nox Player, MEmu.


Letöltés után el is indíthatjuk a telepítést és kattinthatunk is az Install now gombra.


Ha végzett a telpítő a Complete gombbal be is fejezzük a telepítési folyamatot.


Ez után jön "táblagépünk" beállítása, ami teljesen megegyezik egy androidos telefon vagy táblagép play áruházhoz szükséges beállításával.


Magyar nyelvet választunk és a háromszöggel megyünk tovább.


Van google fiókunk, hiszen nemrég csináltunk egyet. Continue.


Beírjuk az előzőleg megadott gmail címet és jelszót.
Illetve elfogadjuk feltételek majd OK


Goolgel szolgáltatások, a háromszöggel be kell fejezni a beállításokat.


Nem akarunk fizetős alkalmazást venni, ezért nem adunk meg fizetési adatokat, tehát Nem köszönöm felirat.
Illetve még a tulajdonos nevét egy háromszöggel lezárjuk és elkészültünk.A nagyító/kereső ikonnal megkeressük a wish nevezetű alkalmazást és a telepítés gombbal feltelepítjük, mint bármilyen mobil eszközön.

Állítsuk be a wish fiókunkat

Pár lépés megadásával létre is hozhatjuk a wish alkalmazáshoz a fiókunkat, így megkezdhetjük a vásárlást.

A wish indítását kövezően hozzunk létre egy új wish fiókot.


Itt vagy kitöltjük magunktól, vagy a meglévő fiókot választva a gmail fiók adatait beírja automatikusan.


Menthetjük az alkalmazásba a belépés jelszavát, de nem kötelező.


A regisztráció befejezése után máris üdvözöl a wish és közli, hogy szeretne ajándékot adni a listában szereplő 250-1000 forintos tételek közül, de ne hagyjuk lekenyerezni magunkat, mert bármit elfogadunk és kifizetünk utána egy jelentéktelen 250 forintos szállítást, az már vásárlásnak minősülne, és ez után már nem tudnánk élni az első vásárlói kedvezménnyel!


Kicsit még kéretik magukat, de legyünk erősek és erősítsük meg őket, hogy nem kérünk ajándékot!


Még egy kis marketing fogás miatt szeretnék tudni a korunkat, hogy nekünk megfelelő termékeket lássunk majd, de nyomjunk a kihagyásra.
Illetve van egy promóciós kód, amit elérhetünk azzal, ha a születésnapnak +, - 3 nappal a mai napot adjuk meg, mert akkor később használható lesz a "birthdaywish" promóciós kód, ami 5-50% között adhat kedvezményt.


Megint nem értik elsőre ezért mondjuk nekik, hogy Igen biztosak vagyunk benne.

Akkor vásároljunk

Most, hogy beállítottuk a fiókunkat ismerkedjünk az alkalmazással és nézelődjünk mit szeretnénk vásárolni.
De még kövessük a leírást a lényeges dolgok elvégzése érdekében.

Nyissuk le a bal felső sarokban lévő három vízszintes vonalat, ez a menü.
Itt válasszuk a jutalmak opciót.


A 100 pontunkat, amit a regisztráció miatt kaptunk, máris beválthatjuk a következő vásárlásunkra, ami 5% kedvezményt jelent.


Itt az igényel gombbal megerősítjük hogy 100 pontért 5% kedvezményt kérünk (nem vonható vissza, de nem is baj).
Mostanában már nem működik ez a rész, mert felemelték 200 pontra az 5%-ot


Akkor keressünk valamit, amit meg szereténk majd venni, jelen esetben egy blue laser (kék lézer) lesz az.


Kiválasztjuk a 12.112 forintos lézert.


Ha szerencsénk van látunk egy narancssárga sávot, amiben van egy 4 perces visszaszámláló. Ha ez idő alatt kosárba tesszük a tételt akkor újabb 2-5%-al olcsóbban vehetjük meg a terméket.
Ez már ideiglenesen le is vonódik a termék eredeti árából!


Ezt még egy megerősítős ablakban is jelzi, hogy mennyi ideig érvényes a kedvezmény, vagyis, ha addig kifizetjük.


Jön az összesítő panel, amin már több dolgot is látunk, tehát egyszer a 4 perces bónusz miatt 12.112 helyett már csak 11.872 az ára.
Itt megjegyezném, ez csak a termék ára. Erre jön még egy szállítási díj, ami Kínából jön tehát nem ingyenes, de nem is olyan vészes.
Valamint már látjuk a 100 pontért vett 5%-ot, ami kedvezményként már le is jön a teljes árból.


Láthatjuk még, hogy további kedvezményt szerezhetünk, ha van érvényes promóciós kódunk, ami a saját kedvezményünkön felül érvényesíthető, de csak 1 kód.
Természetesen, ha egy 10%-ot kapunk és beírunk egy másikat, ami pl 35%-os, akkor a magasabbat tartja meg. Ha tovább próbálkozunk és pl egy 15%-os jön, akkor is a már előzőleg megadott magasabb, vagyis a 35%-os marad érvényben.
2019.01.01.-től bizonyos telefonokon és emulátorokon már figyelni kell, mert nem tartja meg a legnagyobb értékét, csak az utoljára beírt kódét. Itt már 40% felett esetleg célszerű felírni a kódot.
Maximálisan 50%-ost tudunk elérni, de nagyobb összegű terméknél, mint pl itt, már a 35%-os is a maximálisan eléhető 5059 Ft jelenti.

Miből jön ez a 5000 körüli maximalizált érték? Maximálisan 20 dollár kedvezmény lehet, vagyis könnyen tudunk egy excelt összedobni amiben kiszámolhatjuk mekkora kedvezmény érnénk el a termékre.
Ez az excel már a vámadatokat is jelzi.
A dollár árfolyamot egyszerűen megnézheztjük pl ezen a linken napiarfolyam.hu
Ilyen csak első vásárlásra érvényes max 50%-os kóddal tele van az internet, de a példában szereplő: jswztsx is próbálhatjátok.

Akkor jöjjenek a kódok, hogy ne kelljen keresgetni:
jswztsxjvrlxfmhkjgsldkfzvyczhfpsgxyhtfprrcjcyskhvhmnnzvvhdmyjbvhcxslrw
hnzjyfrkptzdbfhhkhmzbhnngwcqhvjrygshhdpvfmhxdtfvlhydvnhyhsrslzlhkjgsld
krmdtsflhvtyhhhpkmzdmlfmmsxfhfgjhbmhbjkdyzlcqmvywjbblbsbjfbhdrl4sdvkcc
Knscvbhkvnjzjzksdfyptkxwjrydhcdljzyjrwwlcwkblnrpbhfpsgxykrttpnxjqhpfmx
Azzal nem árulok el nagy titkot, hogy ha ezek sem adják be a maximális értéket akkor próbálkozhatunk egy meglévő kód átírásával, vagy véletlenszerűen egy 7 karakteres kód beírásával. Lásd a kkkkkff is működött.
A kódban nem szerepelhet írásjel, szám, és magánhangzó és többnyire f,g,h,j,k,p,q karakterrel kezdődhet. Vagyis beírunk pl egy ffkkxxb kódot és az utolsót kezdjük cserélgetni. ffkkxxc, ffkkxxd ....
A próbálgatások során előfordul, hogy kiírja már nem érvényes, vagy hibás a kód, ekkor fogunk egy másikat és próbáljuk tovább.
2018.10.01 óta észrevehető, hogy körülbelül 50 próbálkozás után kiírja, hogy túl sokat próbáltál ezért várjál.
Itt igazából annyi történt, hogy beiktattak egy 50-es korlátot egy IP címről történő kísérletezés esetén. Mobil telefonos internetmegosztás esetén csak újra kell indítani a telefont és máris új IP-t kapunk, ami további 50 lehetőséget ad. Számítógép esetén pedíg a netes modemmel kísérletezhetünk.
2018.12.15 óta úgy tűnik már az 50% csak a termék árából jön le a szállítási költségre nincs hatással. Igaz időnként meg vonja újra mindenből.

Végül még egy lehetőségünk van. Elkezdünk játszani a kosárral, hogy a - jellel kivesszük a terméket, vagy a bal felső sarokban az X kosár-t nyomjuk, akkor viszonylag gyakran bedobja, hogy ha mégsem törlöd a kosarad tartalmát, akkor további 5% kedvezményt adnak a teljes vásárlás összegéből.
Fontos tudni, ha egyszer bedobja ezt az ablakot és még nem adtunk meg fizetési adatokat, akkor, ha meggondoljuk magunkat és másik termékre költenénk a kedvezményeket, akkor már ezt is megtartja egy darabig.

Vagyis, ha mindenhol szerencsénk van, akkor összesen 60% kedvezményt érhetünk el.
A pédánkban 57%-ot sikerült elérnünk 15.128 (12.112+3.016) helyett 8.340 forintért vehetjük meg a terméket, ami 6.788 forinttal olcsóbb így.

Ha úgy látjuk, hogy a lealkudott 5-7 ezer forint kedvezmény elegendő, akkor a Pénztár gombra kattintva megadhatjuk a szállítási címünket és a fizetési adatainkat. (paypal vagy bankkártya)

Kell vámot vagy áfát fizetni ezen felül?

Hivatalosan, a posta oldán is megtalálható adatok szerint külföldről vásárolt termékek esetén magánszemély számára 22 Eurós árig nem kell sem áfát sem vámot fiztetni.
Ám, mint minden másban ebben is vannak kiskapuk, mert vannak olyan törvényi vonatkozások, mely értelmében csak bizonyos áfatétel elérése felett kell megkezdeni a vámolási eljárást.
Van egy hasznos oldal ezzel kapcsolatban, ezt nem írnám most ide le. Aki szeretne utána olvasni kattintson a linkre: 43 dolláros kiskapu
Lényeg a lényeg a 22 Eurót fel lehet tornázni egészen 11.500 forintos értékig büntetlenül.
Természetesen, aki nagyobb összegű terméket rendelne és tudja, hogy akár 3000 forinos vámkezelési és 27%-os import díjat kell fizetnie 22-150 eurós értékhatár között, még vásároljon nyugodtan. Nem minden esetben akad fenn a termék a vámon, illetve egy bizonyos összegig fedezik a kedvezménnyel szerzett előnyök a kiadásokat.
Tapasztalat szerint, ha valamit 5-7 napos gyors szállítással rendelünk, akkor azt GLS futár hozza és nem vámolják. Ezek többnyire Német, vagy Holland területről jönnek.

Pár példa a jó árasított termékekre


Só lámpa 7.213 helyett, 2.884 forintért szállítással együtt.
4.329 forint kedvezmény.


Napelem, töltő modullal 11.666 helyett 5.465 forintért szállítással együtt.
6.201 forint kedvezmény.


9"-os táblagép 16.515 helyett 9.798 forintért szállítással együtt.
6.718 forint kedvezmény.


Végül egy airsoft fegyver, ami 8.328 forintról 4.164-re lett lealkudva.
Itt látható, hogy a kosaras 5%-os trükk nem lett megvárva, illetve, hogy kisebb összegnél nincs akkora megtakarítás, mert itt nem érjük el a max 5.000-es értéket, de így is van:
4.164 forint kedvezmény, ami jelen esetben pont a fele a termék eredeti árának.

De akkor hogy vásárlok többször ilyen kedvezménnyel?

Nos ezért készült a leírás. Vagyis, hogy ne csak egyszeri alkalom legyen.
A dolog lényege számtalanszor regisztrálható gmail fiókban van, illetve abban, hogy ha 1x vásároltunk, akkor elméletileg ugye új eszközre lenne szükség. Ám a bluestacks emulátor sajátossága, hogy ha telepítés után eltávolítjuk és feltelepítjük újra, akkor megint egyedi azonosítója lesz, tehát egy új, eddig nem használt eszközünk lesz.

Összegezvén, ha túl vagyunk az első sikeres vásárláson, akkor:
1. Kell egy új gmail címet regisztrálni.
2. Távolítsuk el a bluestacks programot.
3. Telepítsük fel újra a bluestacks programot.
4. Állítsuk be az új gmail fiókkal.
5. Telepítsük rá a Wish-t.
6. Regisztráljunk rá az új gmail fiókkal.
7. Állítsuk be a kedvezményeket a wish-en belül.
8. Végül vásároljunk kedveményesen újra.

Ha még mindíg nem elég, akkor ismételjük a lépéseket 1-8-ig, amíg meg nem unjuk, vagy még van keret a bankszámlánkon. :)

Extrém, elméleti 75-85%

Van még egy nagyon speciális együttállás, amikor minden összejön.
Ezt úgy lehet elérni, ha van egy aktív fiókunk, amivel azért időnként vásárolunk is és gyűlnek a pontjaink.
Pl vásárlás után, ha postára adják 100 pont. Kézbesítés után, ha értékeljük, akkor 10, 10 vagy akár 20 pont is ha képet vagy videót töltünk fel.
Ha ezekből összejön elég pont, akkor be tudunk váltani egy személyes 15%-os kedvezményt.
Az alternatív fiókok/vásárlások esetén, ha az 50%-os promóciós kód a saját appunk kódjával adott elég kedveményt, akkor a postára adás után a fő fiókunk visszakap egy 2 napra évényes promó kódot, ami szintén max 50% lehet.
Nos ebben az esetben a korábban leírtak összes teljesülése esetén lesz egy fix 15% + sárga kedvezmény esetén 2-5%, ha szerencsénk van 50%-os lesz a promó kód, vagy 5000 ft körüli max érték, valamint még ha a kosaras trükk is ad 5%-ot, akkor közel 70-75%-ot nyerünk.
Ehhez azonban nagyon sok dolognak teljesülnie kell, de bejöhet.
És akkor még arról nem is beszélve, hogy a meglévő fiók esetén pár vásárlás után már jogosultak vagyunk csoportos vásárlási kedvezményre, ami annyit tesz, hogy ha kinéztünk valami terméket és más is megveszi X időn belül ugyanazt, akkor további 5-10% kedvezménnyel indul a vásárlás. Ekkor már nem 75%, hanem akár 85% is lehetne...

Ügyfélszolgálat

Mivan akkor, ha valmi nem tetszik? Nem jó a méret, nem tetszik a színe. Késik. Nem úgy működik ahogy leírták. Nem azt küldték. Meggondoltam magam. Vagy csak egyszerűen nem akarunk érte fizetni.
1. A rendelés visszavonására általában 1-2 napig van lehetőség, amíg nem indítják útnak. Ekkor kérhetjük a rendelés törlését és fizetőeszköztől függően akár pár perc alatt is visszakerül a számlára, de max 14 napon belül. Tapasztalat szerint max 1-2 nap ez.
2. A jelzett időpontig nem érkezik meg. Ha ném érkezik meg időben, akkor egy automata kiírja, hogy célszerű várni még 5 munkanapot, mert lehet probléma a szállításnál pl viharok, ünnepnapok, stb. Ha letelik ez az idő, akkor újabban kérnek még +5 munkanap türelmet és utána lehet ügyfélszolgálathoz fordulni. Ha a nyomkövetési adatok szerint sem érkezett meg, vagyis nem írtuk alá a postán, vagy kézzel nem igazoltuk vissza rendelés átvételét, akkor minden egyébb magyarázat nélkül visszakérhetjük a termék és a szállítás árát.
3. A termék megérkezett. Visszaigazoltuk mi, vagy a posta, de valami baj van a termékkel. Sérült, nem működik, nem ezt rendeltük, gyenge minőségű, stb. Akkor mindenképp az ügyfélszolgálatnak kell írni pár sort, akár magyarul, akár angolul és egy képet is csatolni kell a termékről, amiből látszik jogosnak vélt reklamációnk. Ezt kb egy napon belül vissza is jelzik, hogy jogos vagy nem és akkor szintén visszakérhetjük a teljes költségünket.
4. Nem akarunk fizetni érte. Itt két opciónk van. Egyik, hogy elég gyenge a postai nyomkövetés, vagyis az esetek többségében normál szállításnál az az utolsó bejegyzés, hogy Kínában továbbították valahova, vagy Magyarországon megérkezett a repülőtérre. Ekkor kihasználhatjuk azt, hogy kivárjuk a max kézbesítési határidőt + a várakozási időt, de max 30 napot és jelezzük az ügyfélszolgálatnak, hogy nem kaptam meg.
A másik verzió, hogy megkapjuk, de valami vélt, hihető, fényképpel nem feltétlenül bizonyítható hibára hivatkozva ügyfélszolgálathoz fordulunk. Pl tölthető elemeknél, hogy 2-3 nap után lemerül. Lámpáknál, elektromos eszközöknél nem kapcsol be, vagy nem kapcsolható le. Fényképezőnél nem megy a vaku. Digitális mérőknél csak minimális szögből látszik a kijelző. Szóval indokot lehet keresni.

Geek, Cute, Home, Mama powered by Wish

Ahogy a névből sejthető van hasonló alkalmazás mint a Wish. Ez nem más mint a Geek, Cute, Home, Mama. Felülete és a termékek ugyanazok, mint a Wish esetén, hiszen erre a motorra épül.
Hasonlóképp működnek a korábban leírtak. Az egyedüli különbség az, hogy a promóciós kódnak más logikája van.
Jelen esetben felsorolok pár működő promó kódot, mert a korábban megszokott pl fffffkb, fffffkc, d, f, ... nem működik.
Itt is 7 mássalhangzó kombinációja adhat érvényes kódot, de itt ha a korábbi leírás szerint próbálkozunk, akkor körülbelül 50 próbálkozással találunk majd egy érvényeset, ezért érdemes a neten szétnézni, vagy az általam gyűjtöttekből válogatni.
GEEKCUTEHOMEMAMA
hzkqzkqspqpsrwspqnwmxspnnhqf
hzkqzzcspzxzlbspzxjvmspzwtpv
hzkqzhysqbtsbnsqbtdtlsqbsjpq
llfyhnvkpcgncyKLTGMKGkltghlj
kgdbyvgKBZMVQSsscjzxqMFMFNYB
pnjjxtrsrsrmcckltmkzjssdgxcp
hprtmctkbzzzzkstrqtcfmfmfnys
nymzwdrkbzzzzlstrsdckstrpszk
mhcdwvskzbbllhmfmfzqnstrrvkz
prdchpystrqgzgsjkkztytgllxzn
hrwmbbgstrslnsthcxrtxsjkkpgq
mjhsrykmfmfvjytkjwvzmtkjxhht
RTYXGGVsjkkvgk--
hlrkltltgtpnsy--
hmtrdlvtjywmmp--
spmgrrs---
spmfdwg---
spnfpjr---
snnnnnj---
snssssm---
snssssw---
snttttf---
KCFDSDR---
srqcbyn---
sstqdpb---
stzztfr---
mfmdycr---
tbbbqbk---
sjkkdxb---
tjyvqky---
Amiért érdemes ezt is kipróbálni, hogy így egy eszközön már akár 5x tudunk olcsóbban vásárolni. Valamint időnként elveszik a promóciós kódnak azt a részét, hogy a teljes árra vonja a százalékot, vagyis csak a termék árra alkalmazza, a szállításra nem. Viszont van amikor a Wish, van amikor Geek, Cute, Home vagy a Mama alatt meg megy rendesen.